Винъс с измъчена победа под поривите на силен вятър; Азаренка си гарантира мач със Серина

от в 08:48 на 08.03.2019
В
Въпреки че инкасира "геврек" във втория сет, допускайки по този начин изравняване в  сетовете, Винъс Уилямс надделя над Петкович след 6:4 0:6 6:3, а това е един от малкото мачове, в които американката успява да се върне след загубен сет на нула. Срещата между двете пък премина под влиянието на силен вятър, което и често изиграваше важна роля в някои от точките.

През първата част видяхме четири последователни пробива, а първата взела подаването си беше Винъс, а това се оказа и решаващо, защото така тя изравни за 4:4, а с нов брейк и взет сервис гейм, Уилямс успя да вземе сета.



Основна причина за неприятния резултат във втората част беше наложилата се намеса на физиотерапевт и доктор, а американката едвам се придвижваше. В същото време Петкович намали грешките, а съперничката й наистина едвам се движеше по-корта, а така за 24 минути всичко в сета и приключи.

В решаващата част Уилямс изведнъж заигра по-мощно, а Петкович й помагаше. защото пласираше топките си предимно в центъра на корта, което позволяваше на Винъс да контролира събитията на корта. Американката дръпна с два брейка за 5:2 и беше на една точка от това да затвори мача, след като навакса пасив от 0:40, но не се справи, а в последствие допусна да бъде пробита. Все пак до повече неприятности не се стигна и след нов брейк, мачът приключи.

Виктория Азаренка също реализира безпроблемна победа над Лапко с 6:2 6:3. След трудни първи минути, осем последователни гейма в сметката на беларускинята решиха изхода на двубоя.

Така Вика си гарантира и очакван с интерес от феновете сблъсък срещу Серина Уилямс, а американката води с 16:3 в преките двубои.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винъс с измъчена победа под поривите на силен вятър; Азаренка си гарантира мач със Серина В

Коментари





Следвайте ни в Facebook