Виньолас и Серундоло в спор за титлата в Кордоба

от в 09:43 на 28.02.2021
Диана Андреева

Хуан Мануел Серундоло се справи с ново препятствие по пътя си в Кордоба и се класира за заключителния двубой в надпреварата. Тръгналият от квалификациите аржентинец отстрани своя сънародник Федерико Кория - 6:4 4:6 6:2 за малко над два часа прекарани на корта.

19-годишният тенисист за първи път достига до основна схема на ATP турнир, а утре той ще се изправи срещу Алберт-Рамос Виньолас в спор за титлата. От новата седмица аржентинецът ще се изкачи сериозно в световната ранглиста, като той ще вече си е осигурил възход до 219-то място, а ако спечели трофея ще дебютира в топ 200. 

Другият 1/2-финал в надпреварата също бе много оспорван, но поставеният под номер пет Алберт-Рамос Виньолас все пак успя да измъкне срещата срещу представителя на домакините Факундо Багнис в своя полза със 7:5 5:7 6:3.

Макар че загуби сет, Виньолас все пак бе по-постоянният тенисист на корта. Испанецът изпълняваше страхотни ретури, с които силно затрудняваше своя опонент, което в комбинация с излизания на мрежата не остави никакви шансове на световния номер 127 да се реализира в мача, оставайки го на крачка от финалния двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виньолас и Серундоло в спор за титлата в Кордоба Диана Андреева
Теми:  
алберт рамос-винолас | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook