Виновнциите са освободени: Синер се раздели със своя физиотерапевт и кондиционен треньор

от в 19:15 на 23.08.2024
Калоян Соколов

Яник Синер прекрати своето сътруднчество с Джакомо Арналди и Роберто Ферара. Само преди три дни стана ясно, че световният номер едно е дал две положителни допинг проби през месец март. В кръвта на Синер беше намерено забраненото вещество костебол (стероид помагащ за по-бързоро изграждане на мускулна маса), но въпреки това италианецът се отърва от тежката ситуация без никакви санкции и беше оправдан от Спортния арбитражен съд в Лозана, което му позволява на този етап да продължи да играе в ATP Тура.

Причината Синер да бъде оправдан се крие в приетата официална версия, че неговият физиотерапевт Джакомо Арналди е третирал своя рана на ръката, използвайки спрей, който съдържа въпросната субстанция. Впоследствие Арналди е масажирал световния номер едно и така веществото е влязло в организма на Яник, ако съдим по показанията на самия тенисист.

Ферара пък е кондиционният треньор на шампиона от Аустрелиън Оупън и именно той препоръчва и подарява въпросния спрей на своя колега от щаба на водача в световната ранглиста. Изглежда обаче някой ще трябва да изкупи вината за случилото се и 23-годишният играч е решил да се раздели за постоянно с двамата предполагаеми виновници за ситуацията, в която се озова.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виновнциите са освободени: Синер се раздели със своя физиотерапевт и кондиционен треньор Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook