Вижте какво сподели Яник Синер на шампионската си пресконференция в София!

от в 18:07 на 14.11.2020
Валери Андреев

Какво мислиш за мача, как се чувстваш след титлата? Как се справи с напрежението в мача?

- Не знам. Минах през много труден мач днес, играх добре в първия сет, впоследствие започнах да губя скорост, но успях да възвърна нивото си в третия сет и в крайна сметка чувството е наистина страхотно. Публиката беше невероятна, страхотно постижение е. Седмицата беше наистина специална и се надявам да е била такава и за феновете.

Никога не е лесно да играеш срещу играчи като Вашек, той сервира страхотно, понякога не може да удариш нито една топка по време на сервис геймовете му. Всеки път, когато имаш шанс трябва да го използваш и да си максимално концентриран. Опитвах се да съм позитивен.

Като всеки човек, започваш да мислиш в повече, а и той да навилизаше в корта все повече, това беше ключа към успеха. В тайбрека 2-3 точки решиха нещата. Определено беше страхотен край на седмицата за мен.

Титлата на ниво ATP по-специална ли е за теб от тази на NextGen през миналата година?

- Смятам, че винаги е спеицално да спечелиш турнир, както казах, чувствах се страхотно през тази седмица, специално е да играеш подобни финали, винаги е трудно, но усешанет при победа е неповторимо. Винаги е по-приятно да спечелиш с тайбрейк в третия сет, отколкото с 6:1 6:1. Опитвах се да бъда концентриран и в крайна сметка успях да го сторя.

Как ще се отрази резултата върху предстоящите ти мачове, миналата година Данийл Медведев направи страхотен сезон след титлата си в София?

- Не мисля, че тази титла ще промени много. Циципас спечели младежките финали и след това игра полуфинал в Австралия, докато аз достигнах само до втори кръг. Тепърва идва трудната работа и подготовката за сезон 2021 и се надявам да се подготвя една идея по-добре от преди.

Със сигурност резултатите идват, когато преминаваш през трудни моменти, чувстваш се добре, но след това  изведнъж губиш в първия кръг на няколко пъти. Винаги е страхотно да завършиш седмицата с титла и се надявам да запазя и да надградя над тази си форма.

Заявил си Чаланджър в Ортисей през следвщата седмица, ще участваш ли?

- Исках да играя, защото там записах първата си победа на ниво Чалъндър преди две години и оценявам мястото, но сега ще трябва да пропусна надпреварата, защото съм в топ 50 и се оказа, че нямам право да участвам. Искам да имам време да се подготвя за надпреварите в Австралия. Тази година ще трябва да отида по-рано и поради тази причина ще имам само 3 седмици за подготовка в Монако.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вижте какво сподели Яник Синер на шампионската си пресконференция в София! Валери Андреев
Теми:  
sofia open 2020 | Пресконференции | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook