Войната продължава и в тениса: Свитолина разкритикува участието на руснаци на US Open

от в 15:17 на 19.06.2022
Мирела Николова

Войната в Украйна, която продължава вече близо 4 месеца, оказа своето влияние и върху тениса, след като на руските и беларуските състезатели им бе забранено да вземат участие в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания. Не такава обаче ще бъде ситуацията на US Open, тъй като преди дни Американската тенис асоциация обяви, че ще допусне до участие представителите на двете страни, като единствената санкция срещу тях ще бъде премахването на националното знаме до името им. 

Това решение не срещна одобрението на Елина Свитолина, която във видео интервю коментира ситуацията, заявявайки, че е било необходимо USTA да наложат по-сериозни рестрикции на руските и беларуските ѝ колеги.

"Американската тенис асоциация има право да взима подобни решения, това е техният избор. Не го подкрепям, защото смятам, че е трябвало да предприемат по-сурови мерки. Украинският спорт е върнат минимум 10 години назад заради инфраструктурата, която е сериозно повредена или дори напълно разрушена.

Мога да изброя множество причини в подкрепа на това, че на руските и беларуските тенисисти не бива да бъде позволявано да се състезават. Ние не разбираме защо не получихме никаква подкрепа от тяхна страна. Вероятно това създаде известно напрежение между нас", обясни бившата №3 в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Войната продължава и в тениса: Свитолина разкритикува участието на руснаци на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | wta | елина свитолина | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook