Вожняцки изнесе ново впечатляващо представяне, но не можа да спре шампионката от Уимбълдън

от в 08:14 на 10.08.2023
Калоян Соколов

Маркета Вондроушова шокира тенис света, след като изключително изненадващо вдигна трофея от Уимбълдън и това веднага я превърна в една от големите фаворитки за сезона на твърди кортове. Левичарката пък беше безкомпромисна в откривашия си мач на WTA 100 надпреварата в Монреал, сразявайки Маяр Шариф и се очакваше тази нощ да бъде дори още по-убедителна срещу Каролине Вожняцки, която играеше своя първи турнир от три години насам.

Бившата шампионка от Аустрелиън Оупън обаче даде да се разбере, че все още притежава нужната класа да се надиграва с най-добрите, само че световната номер 10 на този етап се оказа твърде висока летва за нея и именно фаворитката надделя след 6:2 7:5, за да продължи към осминафиналите, в които я очаква битка с притежателката на купата от Вашингтон - Коко Гоф.

Бившата номер едно беше изправена пред две точки за пробив още в първото си подаване, но не трепна и откри резултата в своя полза. Все пак съвсем скоро логичното се случи и Вондроушова реализира първи пробив в мача, като макар да допускаше множество двойни грешки, то имаше сериозни предимство в размените от основната линия и дори съумя да удвои преднината си, затваряйки убедително откриващия сет в своя полза.

Втората част започна още по-убедително за чехкинята, която на бърза ръка се откъсна с два пробива аванс, но Вожняцки върна лентата назад и спечели следващите четири гейма, за да обърне нещата до 4:3 в своя полза. Шампионката от Уимбълдън дори беше принудена да сервира за оставане в сета, но до някаква по-сериозна изненада не се стигна и тя се поздрави с успеха, печелейки всички останали геймове в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вожняцки изнесе ново впечатляващо представяне, но не можа да спре шампионката от Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | коко гоф | маркета вондроушова | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook