Вондрушова: Барти ми даде ценен урок, финалът е чудесно постижение за мен

от в 03:32 на 09.06.2019
Калоян Пламенов

Младата чехкиня Маркета Вондрушова прие смело загубата от Ашли Барти на финала на "Ролан Гарос". Това бе неин първи финал в турнир от "Шлема" и тя го загуби тежко, но призна, че ще си извади ценни поуки от него.

"Поздравления за Ашли и за нейния екип. Днес те ме научиха на ценен урок и аз съм благодарна за това. Ашли, ти си наистина невероятна тенисистка и много хубав човек. Заслужаваш титлата", обърна се чехкинята към своята противничка по време на церемонията при награждаването.

"Според мен тя бе твърде силна за мен. Изигра един наистина фантастичен мач. Нямах много шансове да сторя нещо в този финал. Ашли ми даде ценен урок и с играта си не ми позволи изобщо да играя своя тенис".

"Все пак се гордея със себе си, тъй като съм едва на 19 години и играх финал на "Ролан Гарос", а това е чудесно постижение за мен. Всичките ми роднини са на корта, така че това е нещо наистина много хубаво".

"Много хора ми писаха преди този финал, по телевизията в Чехия са ми обърнали голямо внимание. Това ме прави горда. Всичко това е малко странно за мен, тъй като аз просто излизам на корта и се забавлявам, но в крайна сметка този финал е нещо голямо". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вондрушова: Барти ми даде ценен урок, финалът е чудесно постижение за мен Калоян Пламенов
Теми:  
ашли барти | маркета вондрушова | открито първенство на франция | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook