Вондрушова разгроми Свитолина; Плишкова се справи със съпротивата на Мертенс

от в 22:17 на 19.09.2020
Марк Хаджижеков
Маркета Вондрушова надделя убедително над Елина Свитолина, като чехкинята дори „върза геврек” на днешната си опонентка след крайното 6:3 6:0, за да се класира за полуфиналите на турнира в Рим.

https://twitter.com/WTA/status/1307371803174604800?s=20

Маркета стартира двубоя с няколко трудни подавания, в които се премина през точки за пробив, но въпреки това до брейк така и не се стигна.

Впоследствие бе ред на Свитолина да премине през същото изпитание, но украинката претърпя неуспех в опитите си да се опази от пробив, като той се оказа и ключов за Вондрушова, която до края на откриващата част така и не загуби подаването си.



Левичарката умело движеше съперничката си по ширината на корта, докато с течението на двубоя Свитолина заиграваше все по-зле, допускайки редица непредизвикани грешки.

Това позволи на Вондрушова набързо да дръпне с преднина от двоен пробив във втория сет, а съпротивителните сили на Елина постепенно напускаха тялото ѝ.

Така в крайна сметка шестата в света загуби подаването си още веднъж, а доиграването на срещата се превърна в чиста формалност.



В опит за класиране на финала Вондрушова ще се изправи срещу своята сънародничка - Каролина Плишкова, която се справи със съпротивата на Елизе Мертенс след 6:3 3:6 6:1.

Плишкова стартира мача с ранен пробив в своя полза, като мощният начален удар на чехкинята ѝ помогна да довърши започнатото в този сет и да поведе в отделните части.



Вторият сет започна по идентичен начин, като Плишкова набързо си набави аванс от 3:1 гейма, но този път Мертенс съумя да намери ретурите си навреме, за да се завърне скоропостижно в двубоя.

Белгийката дори съумя да реализира още един пробив, който ѝ помогна да изравни сетовете, а с това и да форсира решителна част.

https://twitter.com/WTA/status/1307390505945165825?s=20

В нея началният сценарий от предните два сета се повтори, като Плишкова стартира ударно, реализирайки ранен пробив, като скоро втората поставена поведе и с 3:0.

Този път обаче Каролина не само че не пропиля пробива си, ами дублира своя аванс, за да се откъсне с главоломната преднина от 5:0 гейма.

В крайна сметка Мертенс дори не успя да „отърве нулата”, след като Плишкова впоследствие реализира още един пробив, за да се класира на полуфиналите в Рим.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вондрушова разгроми Свитолина; Плишкова се справи със съпротивата на Мертенс Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook