Вожняцки загуби сет, но преодоля Саснович в Индиън Уелс

от в 00:20 на 13.03.2018
Тодор Беленски

Каролине Вожняцки се наложи с 6-4, 2-6, 6-3 над Алиаксандра Саснович в мач от трети кръг в Индиън Уелс. В следващия кръг втората в световната ранглиста Вожняцки ще играе с Дария Касаткина, която се справи със Слоун Стивънс с резултат 6-4, 6-3.

Срещата бе изпълнена с много непредизвикани грешки, като имаше сериозни амплитуди в представянето на двете тенисистки в различни периоди от двубоя.

Срещата започна равностойно, като представителката на Дания успя да наложи волята си в първия сет, след по-съсредоточена игра от съперничката си в ключовите моменти от сета.

Втората част обаче тя изглежда загуби концентрация, направи много грешки и позволи на Саснович да се върне в срещата, печелейки категорично втория сет с 6-2.

В третия сет Вожняцки най-после демонстрира класата си и закономерно спечели двубоя, като затвори сета с категоричния резултат 6-3.

Дария Касаткина пък беше изключително убедителна срещу по-високопоставената в ранглистата Слоун Стивънс. Тя постигна впечатляваща успеваемост от 81 % на първи сервис, нещо рядко срещано в женския тенис.

Рускинята доминираше по време на цялата среща, като успя да реализира 4 брейка, срещу само 1 за съперничката си. В следващия кръг обаче я чака още по-трудна опонентка в лицето на Вожняцки.

В друг мач от кръга. Каролин Гарсия победи Дария Гаврилова 7-5 6-4.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вожняцки загуби сет, но преодоля Саснович в Индиън Уелс Тодор Беленски
Теми:  
алиаксандра саснович | дария касаткина | каролина вожняцки | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook