Вожняцки: Завръщането не премина така, както се надявах, но не съм далеч от останалите

от в 20:29 на 10.08.2023
Мирела Николова

3 години след своето отказване от професионалния тенис Каролине Вожняцки реши да поднови състезателната си дейност, приемайки "уайлд кард" за участие в WTA 1000 надпреварата в Монреал. На старта там бившата №1 разгроми квалификантката Кимбърли Бирел, но във втория етап претърпя поражение срещу шампионката от Уимбълдън - Маркета Вондрушова. Въпреки крайния резултат датчанката показа, че все още притежава нужната класа, и определено може да бъде горда от представянето си, макар да не е удовлетворила очакванията си по свои думи.

"Всеки състезател винаги иска да спечели, но в края на деня, ако погледна назад към турнира и представянето ми, мога да бъда горда от себе си. Щастлива съм, че успях да изиграя два мача. Вече знам къде се намирам спрямо останалите и какво мога да подобря, за да вървя напред. Смятам, че тази надпревара беше отличен урок за мен и съм доволна, че успях да преценя какво е нивото ми. Всъщност мисля, че не съм особено далеч в сравнение с другите тенисистки в момента. Страхотно е да бъда обратно на корта и да се уча.

Разбира се, завръщането ми не премина по начина, по който се надявах, но въпреки това считам, че има много позитиви, които мога да извлека. В определени периоди играех много добре, а в други допусках твърде много непредизвикани грешки. Като цяло обаче съм доволна, че се движа в правилната посока и мисля, че случилото се е логично, имайки предвид, че не бях играла дълго време", завърши шампионката от Аустрелиън Оупън 2018.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вожняцки: Завръщането не премина така, както се надявах, но не съм далеч от останалите Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | каролине вожняцки | любопитно | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook