Впечатляващ Алиасим си заслужи успеха в битката на поколенията с Федерер!

от в 17:40 на 16.06.2021
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим може да е с 19-години по-млад от Роджър Федерер, но това по никакъв начин не се оказа порок по време на осминафиналната им среща на турнира в Хале, която непоставеният състезател спечели с 4:6 6:4 6:2 и така си осигури сблъсък с Ян-Ленард Щруф или Маркос Гирон в следващата фаза на надпреварата.

Срещата стартира с уверена игра на начален удар от двамата състезатели, като младокът пръв застраши противниковото подаване и достигна до две точки за пробив. Тогава вездесъщият сервис на Федерер се притече на помощ, а впоследствие 20-кратният шампион от Шлема сам си осигури брейкбол и го реализира с феноменален обратен удар по правата.

Алиасим обаче не се отказа и швейцарецът отново беше поставен под напрежение, подавайки за успеха в сета. В този момент за пореден път станахме свидетели на магията от страна на Федерер, който изпълни блестящо драйв воле от бекхенд  и заслужено поведе в отделните части.

Във втората част възможностите пред канадеца продължиха да изобилстват, ала той ги пропиляваше с лека ръка. Най-накрая стомната при началния удар на Маестрото все пак се счупи и така деветият брейкбол бе материализиран. Оттам насетне пък световният номер 21 не показа колебания и изравни общия резултат.

Разпадът в представянето на поставения под номер 5 продължи с пълна сила, което го постави веднага в ситуация 0:40. Ветеранът за пореден път показа завидна устойчивост под напрежение, само че в крайна сметка се огъна и скоро Алиасим вече разполагаше с преднина от 4:0 в третия сет и безпроблемно прекоси финалната линия към победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Впечатляващ Алиасим си заслужи успеха в битката на поколенията с Федерер! Калоян Соколов
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в хале | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook