Впечатляващ Каспър Рууд подчини Циципас в Мадрид за своята първа топ 5 победа!

от в 20:13 на 06.05.2021
Калоян Соколов

Каспър Рууд категорично се доказа като един от най-солидните състезатели на червени кортове през последните два сезона, а днес норвежецът записа нова изключително престижна победа, надигравайки поставения под номер 4 Стефанос Циципас със 7:6(4) 6:4 и по този начин се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид, където го очаква сблъсък с Александър Бублик.

Първият сет премина изцяло под контрола на сервиращите, като скандинавецът бе много впечатляващ и показваше константно високо ниво. Рууд непрестанно търсеше уинърите чрез своя форхенд, а също така отлично сменяше посоката с обратния си удар и постоянно държеше гърка нащрек. Циципас пък срещаше сериозни проблеми на ретур и не можеше да върне в игра близо една трета от първите подавания на опонента си. Така в крайна сметка се стигна до тайбрек, където световният номер 22 осъществи минипробив в седмата точка, което се оказа напълно достатъчно за него, за да спечели частта.

Във втория сет отново двамата нямаха никакви колебания на начален удар, но балканецът показваше сериозна несигурност от дъното на корта и често не намираше топката чисто. Тези грешки се увеличаваха все повече с напредването на мача, а норвежецът най-после достигна до брейкбол, който реализира сред поредната неточност от ракетата на шампиона в Монте Карло.

Оттам насетне Рууд поддържаше безпроблемно придобитото водачеството и се поздрави с най-голямата победа в своята кариера, която му гарантира трета поява във финалната осмица на турнир от подобна категория, като всички такива негови резултати са постигнати на клей кортове. Освен това скандинавският тенисист за пръв път ще намери място в топ 20 на ранглистата от идния понеделник.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Впечатляващ Каспър Рууд подчини Циципас в Мадрид за своята първа топ 5 победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | мадрид | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook