Впечатляващ Шварцман надигра Басилашвили и донесе успех за отбор Аржентина

от в 04:06 на 01.01.2022
Диана Андреева

Чакането приключи и вече можем официално да обявим новият тенис сезон за открит! За трета поредна години битките в Тура започват с отборната надпревара ATP Cup, а по-рано тази вечер видяхме в действие и част от участниците в тазгодишната надпревара. След като Федерико Деблонис откри резултата в полза на отбор Аржентина, Диего Шварцман довърши започнатото и донесе втората победа на сметката на страната си. 

Шварцман дори за момент не се поколеба в сблъсъка си срещу Николоз Басилашвили. Успехът на сметката на световния номер 13 дойде след едва 61 минути - 6:1 6:2. Именно тази убедителна победа и гарантира триумф на аржентинците, които временно оглавяват група D.

Повечето предвиждаха успехът да бъде в полза на Шварцман, но едва ли някой очакваше толкова впечатляващо ниво на игра от страна на Диего при завръщането му на корта. Басилашвили пък беше далеч под равнището си, като играта му на ретур бе повече от неубедителна и именно това му донесе загубата. По регламент задължително предстои да бъде изигран и мач на двойки, а там сили помежду си ще премерят Масимо Гонзалес/Андрес Молтени - Саба Пуртселадзе/Зура Ткемаладзе, но тази среща по никакъв начин няма да окаже влияние на крайния победител в сблъсъка между Грузия и Аржентина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Шварцман надигра Басилашвили и донесе успех за отбор Аржентина Диана Андреева
Теми:  
atp | atp cup | аржентина | грузия | диего шварцман | николоз басилашвили

Коментари





Следвайте ни в Facebook