Впечатляващ старт на сезона за детето чудо: 16-годишната Андреева потегли с разгром в Бризбейн

от в 06:43 на 31.12.2023
Мартин Петков

16-годишната Мира Андреева не спира да впечатлява и на старта на новия сезон, след като продължава започнатото през 2023-та и откри победоносно кампанията си на силния WTA 500 турнир в Бризбейн. Детето чудо на женската тенис сцена в откриващия си мач за годината трябваше да премери сили с друга тийнейджърка от Русия, в лицето на Диана Шнайдер, но световната номер 57 далеч не се притесни от този факт и разгроми сънародничката си за едва 77 минути на корта - 6:2 6:3.

Така една от най-видните представителки на следващата генерация в спорта си гарантира място във втория етап на надпреварата в австралийския град, където я очаква сблъсък срещу друга рускиня, която в този случай се явява четвъртата поставена Людмила Самсонова.

Още от самото начало на двубоя Андреева съумя да наложи превъзходството си на корта, като подхождаше крайно агресивно в разиграванията и владееше инициативата, което ѝ даваше отлично предпоставки за нанасянето на печеливши удари, отвели я до ранен пробив аванс. Същевременно пък световната номер 93 по никакъв начин не можеше да отговори на темпото на 16-годишната си сънародничка, която нито за секунда не допусна спад в равнището си и скоропостижно дублира преднината си, записвайки откриващия сет на сметката си.

Втората част ни предостави значително по-равностойна игра, което до голяма степен бе плод на факта, че Шнайдер най-после се отпусна психологически и също започна да търси атаката, като неведнъж загатна за уменията си в този аспект. Паритетът в резултата остана на почит в продължение на шест гейма, преди във фундаменталния седми такъв детето чудо да пласира два впечатляващи ретур уинъра, които я вдъхновиха по пътя към реализирането на пробив, с който Мира се откъсна напред в статуквото и повече не погледна назад, за да официализира триумфа си броени минути по-късно.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Впечатляващ старт на сезона за детето чудо: 16-годишната Андреева потегли с разгром в Бризбейн Мартин Петков
Теми:  
wta | бризбейн | мира андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook