Впечатляващо завръщане на корта: Алкарас удължи победната си серия от Рио

от в 22:48 на 12.03.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас спечели най-голямата титла в своята кариера на надпреварата в Рио и дебютира в топ 20 на световната ранглиста. Там младокът трябваше да изиграе три срещи за период от 48 часа и това причини сериозен дискомфорт в лакътя на играещата му ръка, което го накара да се откаже от състезанието в Акапулко. Изглежда обаче, че контузията на тийнейджъра е вече зад гърба му и той се завърна за участие на Мастърса в Индиън Уелс, където днес постигна първа победа, надигравайки местния представител Макензи Макдоналд с 6:3 6:3 и по този начин 19-ият в света си осигури място в третия кръг, а там го очаква сблъсък с един измежду Роберто Баутиста Агут и квалификанта Джей Джей Уулф.

Алкарас проби още в първия гейм, но опонентът му веднага възстанови паритета в резултата. Постепенно агресията на младока взе връх, като той пласираше сериозно количество завършващи удари и винаги намираше начин да преодолее устойчивата защитата на Макдоналд. Това помогна на испанеца да осъществи нов брейк и този път не изпусна инициативата до последно, прибавяйки откриващия сет към актива си.

Втората част предложи множество висококачествени размени от дъното на корта, в които американецът стоеше все по-равностойно и намираше начин как да изкара извън баланс именития си съперник. Непоставеният играч впечатляваше със завидна вариативност, която му помогна да отмъкне подаването на ибериеца в петия гейм, само че оттам насетне фаворитът пое контрол над събитията на корта и се наложи в последователни сетове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Впечатляващо завръщане на корта: Алкарас удължи победната си серия от Рио Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook