Впечатляващ Корда надигра рутинно Кокинакис и очаква Надал в Индиън Уелс

от в 09:40 на 11.03.2022
Владислав Риждов

Себастиан Корда бе в серия от две поредни поражения на твърди кортове в турнири от календара на АТР преди старта на надпреварата в Индиън Уелс, но днес усети отново вкуса на победата, след като победи за втори път в рамките на по-малко от месец Танаси Кокинакис - 6:3 6:4, за да се превърне в следващия съперник на Рафаел Надал.

Сблъсъкът стартира със серия от брейкове, след която местният представител излезе напред в резултата с 4:1. Въпреки комфортната си преднина обаче, Корда бе на път да допусна изравняване след няколко добри гейма от страна на Кокинакис. Това така и не се случи, тъй като в самия край 38-ят в света проби още веднъж съперниковото подаване, с което си гарантира и успеха в откриващата част.

Във втория сет играта бе изпълнена с продължителни разигравания и оспорвани геймове, но сервиращите надделяваха и така пробивите и за двамата бяха мираж. И след като имаше всички предпоставки да наблюдаваме тайбрек в края, Корда спечели по безкомпромисен начин сервис гейма на австралиеца, преди да отрази две поредни точки за рибрейк, за да си подпечата триумфа в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Корда надигра рутинно Кокинакис и очаква Надал в Индиън Уелс Владислав Риждов
Теми:  
atp | индиън уелс | мастърс 1000 | обзор | себастиан корда | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook