Враждата се възобновява на корта: Медведев отново повали Музети и си уреди мач със Зверев

от в 19:18 на 16.08.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев продължи към 1/8-финалите на Мастърса в Синсинати. Руснакът на пръв поглед трябваше да има тежък двубой, тъй като от другата страна на мрежата беше един от най-талантливите млади състезатели, а именно Лоренцо Музети, но бившият шампион за пореден път доказа, че се чувства много комфортно срещу тенисисти, които изпълняват бекхенд с две ръце и се наложи с крайното 6:3 6:2.

Така световният номер три затвърди успеха си над италианеца от миналата седмица, когато го надви отново в последователни сетове на Мастърса в Торонто. В следващата фаза пък можем да станем свидетели на поредния епизод от съперничеството между Медведев и Александър Зверев, ако германецът преодолее съпротивата на Йошихито Нишиока.

Прпомняме ви, че в момента руснакът и германецът не са в никак добри отношения, тъй като бившият номер две определи московчанина като "един от най-нечесните тенисисти изобщо", а Медведев просто отвърна, че явно неговият колега живее в свой собствен свят и се наложи във всеки един от трите им досегашни сблъсъка през сезона.

Срещата започна отлично за световния номер 18, който проби още в първия гейм, но веднага последва реакция от страна на някогашния водач в световната ранглиста и паритетът беше възстановен. Следващите минути протекоха равностойно и Музети имаше успех с вариативните си действия, хващайки често неподготвен своя опонента, само че руснакът компенсираше с множество лесни точки от началния си удар.

Непоставеният играч трябваше да прави серия от удари, за да завърши дадена точка и скоро неговото търпение се изчерпа, което позволи на Медведев да пробие отново при 4:3 в своя полза и скоро имаше аванс в отделните части.

Музети прояви характер в началото на втория сет, спасявайки три поредни брейкбола и поведе с 2:1, ала оттам насетне не спечели нито гейм повече до края на срещата и напусна турнира в Торонто, докато третият поставен продължава похода си към евентуално дублиране на триумфа си от 2019-та година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Враждата се възобновява на корта: Медведев отново повали Музети и си уреди мач със Зверев Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | лоренцо музети | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook