Враждата се задълбочава: Джокович посрещнат с освирквания на корта в Париж

от в 13:28 на 30.05.2022
Калоян Соколов

Ролан Гарос вероятно е турнирът, на който публиката е най-въвлечена в мачовете и атмосферата в Париж е абсолютно неповторима. Истината, е че френските фенове често преминават установените граници на тенис етикета, но това има своя чар, защото прави емоциите далеч по-сериозни и състезателите черпят сили от тази допълнителна енергия, което е водело до множество изненадващи резултати в историята на надпреварата.

Някои граници обаче са недопустими за прекрачване и точно на това станахме свидетели във вчерашната срещу между Новак Джокович и Диего Шварцман. Сърбинът вече беше потърпевш от особения нрав на парижката публиката, след като неколкократно изрази бурно радостта си с викове, докато провеждаше мача си от първи кръг с Йошихито Нишиока, а французите сметната реакцията му за пресилена с оглед на убедителното му водачество в резултата и не се поколебаха да го освиркат с всичка сила. Тези обстоятелства по никакъв начин не притесниха световния номер едно, който направи същото при следващото си спечелено разиграване и отново си навлече гнева на феновете.

Изглежда, че французите са злопаметни, тъй като вчера миналогодишният шампион беше посрещнат директно на корта с нова доза неприятни епитети и освирквания от трибуните, само че той показа колко добре може да се справя в подобна недружелюбна среда и отпусна само шест гейма на аржентинеца за целия двубой. Случилото пък накара световноизвестния треньор Патрик Муратоглу да порицае провинилите се зрители, отправяйки апел да не идват повече на Ролан Гарос, ако толкова не им харесва. Бившият номер две Алекс Кореча също не остана по-назад с критиките по адрес на местните привърженици и беше категоричен, че състезател от ранга на Джокович заслужава единствено уважение.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Враждата се задълбочава: Джокович посрещнат с освирквания на корта в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook