Време е и за старта на сингъл в Рим: Григор открива програмата за вторник

от в 20:47 на 09.05.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра първия си двубой от тазгодишното издание на Мастърса в Рим днес, когато заедно с Хуберт Хуркач записа трисетова победа на старта на надпреварата по двойки. Без съмнение обаче фокусът на нашия сънародник е върху турнира на сингъл, където ще открие участието си през утрешния ден (вторник).

Първият съперник на българина във Вечния град ще бъде 20-годишният Брандън Накашима, който е сред най-обещаващите таланти на американския мъжки тенис. През миналата година той достигна до два АТР финала, но от началото на този сезон резултатите му са далеч от очакванията и понастоящем заема 74-ата позиция в световната ранглиста. Преди Мастърса в Рим младокът беше в серия от 3 поредни поражения, но в квалификациите успя да сломи съпротивата на Уго Юмбер и Камил Майхржак, за да си осигури място в основната схема.

Предстоящият двубой между нашето момче и представителят на САЩ ще бъде първи в историята на тяхното съперничество и ще открие програмата на втория по големина корт във Foro Italico - Grand Stand Arena. Това означава, че срещата помежду им ще стартира в точно 12:00 часа българско време, като вие отново ще можете да я наблюдавате пряко на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

Grand Stand Arena (начало 12:00 часа):

1. Григор Димитров – Брандън Накашима

2. Лука Нарди – Камерън Нори

3. Камила Осорио – Лучия Бронзети

4. Ема Радукану – Бианка Андрееску

5. Андрей Рубльов – Филип Краинович (не преди 20:00 часа)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време е и за старта на сингъл в Рим: Григор открива програмата за вторник Мирела Николова
Теми:  
atp | брандън накашима | григор димитров | програма | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook