Време е за финал: Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Рууд в Париж!

от в 16:29 на 10.06.2023
Мирела Николова

Откритото първенство на Франция вече се намира на своята финална права и след две седмици на драматични обрати, оспорвани сблъсъци и изключителни битки ще станем свидетели на последния двубой в тазгодишното издание на надпреварата. Въпросният мач може да се превърне в исторически за тениса, тъй като Новак Джокович има възможност да завоюва своята 23-та титла от Големия шлем и по този начин да се превърне в едноличен лидер в класацията за най-голям брой "мейджър" трофеи. Последното препятствие по пътя му към това обаче е световният №4 Каспър Рууд, като началото на въпросния финален сблъсък ще бъде поставено в точно 16:00 часа българско време.

Джокович далеч не впечатли с изявите си на турнирите на червено преди Ролан Гарос, но и самият той призна, че целта му е била да достигне своята върхова форма именно в Париж. Този негов стремеж изцяло се изпълни и в полуфиналната фаза той надделя над световния №1 и основен фаворит за трофея Карлос Алкарас, който започна да изпитва сериозни схващания в мускулите по цялото си тяло и не успя да бъде конкурентен на сърбина в последните два сета от мача.

От своя страна, Рууд също имаше колебания в изявите си на червено през този сезон, но той също намери най-добрата си игра в хода на Ролан Гарос и по пътя към финала наложи волята си над двама от най-убедително представящите се ежегодно на клей в лицето на Холгер Руне и Александър Зверев. 

Предстоящият финален сблъсък ще бъде общо пети двубой в историята на съперничеството между Джокович и Рууд, като до този момент сърбинът има стопроцентова успеваемост, след като е излизал като краен победител във всички 4 срещи със скандинавеца. Още по-красноречиво за доминацията на Ноле пък говори фактът, че норвежкият тенисист не е успявал да спечели дори сет срещу именития си противник, а дали в неделя ще успее да затрудни 22-кратния шампион от Шлема по пътя му към историята, предстои да разберем.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време е за финал: Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Рууд в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | каспър рууд | новак джокович | програма | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook