Време е за финал! Циципас и Тийм излизат в здрава битка за слава в Лондон

от в 02:45 на 17.11.2019
Калоян Пламенов

Днес от 20:00 часа българско време в лондонската зала О2 Арена един срещу друг на финала, на заключителния "Мастърс" на ATP в английската столица ще се изправят Доминик Тийм и Стефанос Циципас. И двамата имат страхотен шанс пред себе си да спечелят най-голямата титла в кариерата си, и двамата за първи път в кариерата са на финал в този турнир, а освен това гръцкият тенисист е абсолютен дебютант в надпреварата.

Статистиката до момента показва 4-2 победи за австриеца, но в днешния финал всичко е възможно и като цяло букмейкърите дават почти равни шансове на двамата със съвсем леко предимство на по-опитния Тийм.

Това е едва вторият път от 1996 година в който на финала на финалния турнир ще участват двама играчи, които използват бекхенд с една ръка, което със сигурност ще направи мача за трофея доста по-интересен.

През тази година Пийт Сампрас победи Борис Бекер и грабна трофея. 

Ако 21-годишният Циципас спечели турнира той ще стане и най-младият шампион от финалите, от далечната 2001 година, когато Лейтън Хюит грабна трофея на едва 20-годишна възраст и изуми света.

Освен това гъркът има пред себе си възможността да стане и шестият най-млад победител в 50-годишната история в турнира, което само по себе си е едно доста сериозно постижение с оглед на факта, че той тепърва прохожда към големия тенис.

Джон МакЕнроу държи рекорда за най-млад шампион от турнира, след като го вдига на едва 19-годишна възраст през 1978 година.

Доста интересно е да се отбележи, че петимата най-млади шампиони в историята на турнира са достигали и до първото място в световната ранглиста, а това са Джон МакЕнроу за когото вече споменахме, Пийт Сампрас, Андре Агаси, Лейтън Хюит и Борис Бекер.

Тийм пък стана първият австриец с полуфинал в турнира, а сега е първият австриец с финал в него. 

Със сигурност този сблъсък ще бъде изключително интересен, така че му се насладете максимално.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за финал! Циципас и Тийм излизат в здрава битка за слава в Лондон Калоян Пламенов
Теми:  
atp finals | доминик тийм | мастърс лондон | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook