Време е за шоу: Григор излиза в 1/4-финална битка срещу Тиафо във вечерната сесия на "Артър Аш"

от в 00:00 на 03.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе за пръв път от началото на US Open в мач от вечерната сесия. Българинът имаше епична битка в четвъртия кръг срещу Андрей Рубльов, която в крайна сметка завърши с 3:2 сета в негова полза и така най-добрият ни тенисист се класира за своя първи 1/4-финал в Ню Йорк от 5 години насам и общо втори в своята кариера.

Там той ще премери сили с Франсис Тиафо, който се намира в страхотна форма, откакто стартираха турнирите на твърди кортове в Северна Америка. "Биг Фо" за трета поредна година достигна до финалната осмица на US Open и вече на два пъти триумфираше във вечерни мачове, където наелектризиращата атмосфера определено помага сериозно на американския шоумен.

Досега Димитров е спечелил 3 от 4-те си двубоя със световния номер 20, като за последно го разгроми с 3:0 сета на миналогодишния Уимбълдън, но финалистът от Синсинати е съвсем друг играч пред родна публика и почти със сигурност ни предстои да наблюдаваме един много зрелищен и оспорван мач на централния корт "Артър Аш".

Домакините решиха да поставят срещата последна в програмата за деня и тя ще започне не преди 03:30 часа българско време (вторник срещу сряда през нощта), а вие отново ще имате възможност да гледате мача в реално време, ако се обърнете към нашите линкове.

Програмата на "Артър Аш" във вторник (стартират не преди 19:00 часа)

1. Ема Наваро - Паула Бадоса

2. Тейлър Фриц - Александър Зверев (не преди 20:00 часа)

3. Арина Сабаленка - Кинуен Женг (не преди 02:00 часа)

4. Григор Димитров - Франсис Тиафо (не преди 03:30 часа)

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време е за шоу: Григор излиза в 1/4-финална битка срещу Тиафо във вечерната сесия на "Артър Аш" Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бгтенис | григор димитров | програма | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook