Време е за спектакъл: Ясен е началният час на сблъсъка между Григор и Джокович!

от в 00:02 на 14.05.2023
Мирела Николова

Григор Димитров и Новак Джокович се изправиха един срещу друг на Аустрелиън Оупън през януари, а в неделя ще ни подарят още един първокласен тенис спектакъл, тъй като предстои да се срещнат в третия етап на Мастърс надпреварата в Рим. Сблъсъкът помежду им е поставен трети в програмата на Централния корт и ще стартира след двубоя между Ига Швьонтек и Леся Цуренко, което означава, че началото му се очаква да бъде поставено не преди 15:00 часа българско време, в случай че графикът не бъде нарушен от дъждовното време в италианската столица през последните дни.

До момента двамата балканци имат общо 11 изиграни срещи помежду си, като предимството в общия баланс е на страната на сръбския тенисист, който води с 10:1 победи. Любопитно е, че само 2 от тези двубои са се състояли на червена настилка, като единственият успех на родния ни представител идва именно на клей в Мадрид през 2013 година. В последния мач между Димитров и Джокович в Мелбърн, за който вече споменахме, българинът успя да затрудни своя именит съперник и макар сърбинът да постигна успех в последователни сетове, то впоследствие той заяви, че именно сблъсъкът срещу Григор е бил най-трудният за него в хода на Откритото първенство на Австралия, откъдето си тръгна като шампион.

От началото на тазгодишния сезон на червено изявите на 22-кратния шампион от Шлема са далеч от неговите стремежи, след като отпадна още във втория си двубой на турнирите в Монте Карло и Баня Лука след загуби от Лоренцо Музети и Филип Краинович. От своя страна, нашият сънародник също не е постигал два поредни успеха на клей за 2023-та, а дали ще успее да прекъсне негативната си серия от 8 поредни поражения срещу сърбина, ще разберем в днешния двубой, който ще можете да наблюдавате пряко на обичайните линкове в Tennis.bg.

Централен корт (начало 12:00 часа):

1. Каролина Мухова - Камила Джорджи

2. Ига Швьонтек - Леся Цуренко

3. Григор Димитров - Новак Джокович

4. Анна Калинская - Елена Рибакина (не преди 20:00 часа)

5. Александър Шевченко - Яник Синер


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време е за спектакъл: Ясен е началният час на сблъсъка между Григор и Джокович! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | новак джокович | програма | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook