Време е за зрелище: Григор излиза в битка срещу Рубльов на централния корт на US Open (програма)

от в 22:27 на 31.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров и Андрей Рубльов ще излязат утре вечер в първата битка между топ 10 играчи на тазгодишния US Open. Двамата близки приятели имаха коренно различен път към 1/8-финалите в турнира, след като родният ни представител не загуби нито един мач в откриващите си три срещи, докато Рубльов трябваше да се връща от 0:2 сета във втория кръг срещу Артур Риндеркнеш.

Досега Димитров и руснакът са се срещали цели седем пъти, като световният номер 6 има предимство от 4:3 в преките си сблсъци с нашия сънародник. За последно двамата се срещнаха през миналата година на 1/2-финалите в Шанхай, когато Рубльов спечели със 7:6(7) 6:3, а по-високоранкрианият играч може да се похвали с успех и в единствения си сблъсък с българина на US Open, който датира от вече далечната 2017-та, когато руснакът е само на 20 години и е в ролята на абсолютен аутсайдер срещу пресния шампион от Мастърса в Синсинати.

Мачът между Григор и Рубльов е поставе под номер  едно в програмата на централния корт "Артър Аш Стейдиъм" и ще стартира малко след 19:00 часа българско време, а вие отново бихте могли да го наблюдавате на линковете в нашия сайт.

Програмата за централния корт "Артър Аш" в неделя (заповат не преди 19:00 часа)

1. Григор Димитров - Андрей Рубльов

2. Ема Наваро - Коко Гоф (не преди 21:30 часа)

3. Франсис Тиафо - Алексей Попирин (не преди 02:00 часа)

4. Дона Векич - Кинуен Жанг

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време е за зрелище: Григор излиза в битка срещу Рубльов на централния корт на US Open (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | андрей рубльов | бгтенис | григор димитров | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook