Време за финал: Ето кога Григор ще излезе на корта в опит да спечели своята 10-та ATP титла!

от в 22:57 на 19.10.2024
Елеонора Александрова

Григор Димитров се класира за първия си финал от март месец насам и ще има шанс да спори за 21-ви път в кариерата си за титла на ниво ATP! Най-добрият ни тенисист започна кампанията си в Стокхолм двусетови успехи срещу Кентен Алис и Доминик Щрикер.

В 1/2-финалите обаче Талон Грийкспор се оказа изключително корав съперник и затрудни максимално световния номер 10, ала и това не спря нашия сънародник по пътя към финала и утре той ще има възможност да повтори постигнатото през 2013-та година, завоювайки втория си трофей в шведската столица.

Съперник на българина в битката за титлата ще бъде Томи Пол. Американецът е един от най-солидните играчи в Тура през настоящия сезон, поради което е и пряк конкурент на Димитров в битката за място на ATP Финалите в Торино и победителят утре ще остане в топ 10 на годишната ранглиста за сметка на другия.

Световният номер 13 преодоля съпротивата на Ласло Джере, Миомир Кецманович и Стан Вавринка, за да се класира за финалния етап на надпреварата. По подобие на Григор, той също е бивш шампион на турнира, като го печели през 2021-ва година.

Досега двамата финалисти са се изправяли два пъти един срещу друг, като и двата двубоя се състояха през 2020-та година, а балансът в срещите им е 1:1 ( Пол печели в 5 сета на Аустрелиън Оупън, а Григор в 3 сета на US Open)

Очаква се битката за трофея в шведската столица да започне не преди 16:00 часа българско време, a вие ще можете в реално време да проследите на нашия сайт битката на Димитров за неговата 10-та титла в Тура.

Програмата за турнира в Стокхолм 

Centre Court (не преди 16:00 часа)

1. Томи Пол - Григор Димитров 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време за финал: Ето кога Григор ще излезе на корта в опит да спечели своята 10-та ATP титла! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | григор димитров | Обзори | стокхолм | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook