Време за финал: Ясно е кога ще стартира битка за титлата в Париж между Швьонтек и Паолини!

от в 20:24 на 07.06.2024
Елеонора Александрова

След като днес стана ясно, че Карлос Алкарас ще се изправи срещу Александър Зверев в решителния спор за трофея на Ролан Гарос, то утре ще разберем коя ще е шампионката във френската столица при жените!

Действащата носителка на титлата на Откритото първенство на Франция, Ига Швьонтек, е на една крачка от това не само да защити трофея си, но и да завоюва четвъртата си победа на финал в Париж и петата си титла в "мейджър" турнир въобще.

Полякинята започна кампанията си с рутинна победа над квалификантката Леолия Жанжан, ала още във втория кръг бе на една точка от това да бъде неочаквано елининирана от Наоми Осака, ала хъсът и желанието ѝ за победа, съчетана и с известна доза късмет, спасиха полякинята от загубата, а след това тя бе безкомпромисна, тъй като от третия кръг до полуфиналите, световната номер едно не само не загуби сет повече, но е и дала едва 14 гейма на своите съпернички в следващите си 4 мача, които бяха срещу Мари Боузкова, Анастасия Потапова, Маркета Воундрошова и Коко Гоф.

Жасмин Паолини, която се намира под номер 15 в световната ранглиста, ще направи своя дебют във финал на турнир от Големия шлем. Първата ракета на Италия при дамите започна участието си с двусетови победи над Дария Савил и Хейли Баптист, ала след това записа три поредни трисетови победи, а именно над Бианка Андрееску, Елина Аванесян и над световната номер 4 Елена Рибакина. На полуфинала Паолини разгроми сензацията на турнира, Мира Андреева, а на финалната права ще направи опит да стане първата италианка от 2015-та година насам, която да спечели титла на турнир от Големия шлем.

Досега двете финалистки са се срещали два пъти, като и двете срещи помежду им са завършвали с успех за Швьонтек. Интересно е да се отбележи, че световната номер 1 е загубила само три гейма и в двата им мача помежду им, а на нас ни предстои да разберем дали положителната тенденция на полякинята над опонентката ѝ ще продължи или италианката е готова да поднесе изненадата над хегемона на клей при жените. Финалът се очаква да започне утре, не по-рано от 16:00 часа.

Програмата за Ролан Гарос 

Court Philippe Chatrier (не по-рано от 16:00)

1. Ига Швьонтек - Жасмин Паолини 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за финал: Ясно е кога ще стартира битка за титлата в Париж между Швьонтек и Паолини! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | ига швьонтек | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook