Време за финал: Коя ще бъде новата шампионка на Уимбълдън? (програма)

от в 00:42 на 13.07.2024
Елеонора Александрова

От днес започва "шампионският уикенд" на Уимбълдън с финала при дамите.

Барбора Крейчикова и Жасмин Паолини показаха, че именно те са най-добрите две тенисистки през изминалите две седмици. За тях това ще е дебютен финал на "свещената трева", което означава, че ще видим нова шампионка при жените за седма поредна година.

Чехкинята, която е и шампионка на Ролан Гарос през 2021-ва, но в момента е под номер 32 в световната ранглиста, трябваше да надделее Вероника Кудерметова, Кейт Волинец, Джесика Бузас Манейро, а особено впечатляващо бе представянето ѝ във втората седмица, когато тя шокира имена от калибъра на Даниел Колинс, Йелена Остапенко и Елена Рибакина.

От своя страна Паолини се радва на най-силния сезон в кариерата си. Особено показателен е фактът, че до тазгодишното издание на надпреварата, световната номер 7 никога не е имала победа в мач от основната схема на Уимбълдън, докато днес тя ще се опита да стане първата италианка, вдигнала трофея "Винъс Роузуотър Диш". По пътя си към финала тя елиминира Сара Сорибес Тормо, Грийт Минен, Бианка Андрееску, Мадисън Кийс (вследствие на отказване от съперничката ѝ във финалния сет), Ема Наваро и Дона Векич.

Досега финалистки са се срещали само веднъж, като е любопитно да се спомене, че единственият им двубой се е състоял през 2018-та, в квалификационната фаза на Аустрелиън Оупън, когато и двете тенисистки са били извън топ 100. Тогава Крейчикова разгроми Паолини с 6:2 6:1, а дали чехкинята все още знае формулата за победа над италианката и ще триумфира във втория си "мейджър" финал или представителката на топ 10 ще вземе своя реванш и ще пренапише историята на родния си тенис, предстои да разберем днес, от 16:00 часа, на Централния корт!

Програмата за Ден 13 на Уимбълдън:

Centre Court (начало: 16:00)

1. Барбора Крейчикова - Жасмин Паолини 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време за финал: Коя ще бъде новата шампионка на Уимбълдън? (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
барбора крейчикова | жасмин паолини | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook