Време за финал: Сабаленка и Пегула определят тази вечер новата шампионка на US Open (програма)

от в 07:40 на 07.09.2024
Калоян Соколов

Арина Сабаленка и Джесика Пегула ще се сблъскат тази вечер в спора за трофея на US Open. Двете тенисистки са безспорно най-успешните в хода на това лято, като Сабаленка се намира в серия от 11 поредни победи, а Пегула е спечелила 14 от последните си 15 мача, а нейното единствено поражение дойде именно от беларуската тенисистка във финала на надпреварата в Синсинати.

Това ще бъде първи "мейджър" финал за свтовната номер 6, докато бившата водачка в световната ранглиста и през миналата година достигна до тази фаза в Ню Йорк, но беше победена от Коко Гоф, а това е единственото ѝ поражение досега в "мейджър" финали, имайки вече 2 титли от Аустрелиън Оупън в колекцията си.

Към момента Сабаленка и Пегула са се срещали седем пъти помежду си и по-високоранкираната тенисистка води с 5:2 в преките двубои, но двете победи на представителката на домакините са точно на твърда настилка и тя ще се опита на един и същи турнир да отстрани световните номер 1 и 2.

Финалният сблъсък при дамите ще стартира малко след 23:00 часа българско време, а вие биге могли да го наблюдавате в реално време, ако се обърнете към традиционните линкове на нашия сайт:

Програмата за събота на корт "Артър Аш" (стартират не преди 19:00 часа)

1. Джордън Томпсън / Макс Пърсел - Кевин Кравиц / Тим Пюц (финал на двойки при мъжете)

2. Арина Сабаленка - Джесика Пегула (не преди 23:00 часа)

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време за финал: Сабаленка и Пегула определят тази вечер новата шампионка на US Open (програма) Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | wta | Арина Сабаленка | джесика пегула | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook