Време за финали: Ето кога ще започнат битките за трофеите в Монреал и Торонто (програма)

от в 08:29 на 12.08.2024
Елеонора Александрова

Днес ще разберем кои ще са шампионите на турнира в Монреал при мъжете и този в Торонто при жените. Надпреварите ни предложиха много изненади, като и в двете представител на топ 10 ще се изправи срещу тенисист, който е извън топ 60.

Последните няколко седмици бяха тежки за Андрей Рубльов. След като спечели Мастърса в Мадрид, по-рано тази година, руснакът записа ранни поражения в Рим, Ролан Гарос, Уимбълдън и Бощад, но в момента той изглежда прероден на корта и прави една от най-силните седмици в кариерата си, елиминирайки световния номер 1, Яник Синер, по пътя си, и ще се опита да спечели своята втора Мастърс титла през сезона.

Турнирът в Монреал се превърна в истинска приказка за световния номер 62 Алексей Попирин. Австралиецът се класира за дебютния си финал от подобна категория турнири, надделявайки над имена, като Бен Шелтън, Григор Димитров, Хуберт Хуркач и Себастиан Корда, а днес ще се опигз да "вземе скалпа" на още един представител на топ 10.

Досега двамата финалисти са се срещали два пъти, като всеки един от тях има по една победа, а успехът на Попирин дойде именно през този сезон в Монте Карло, с което детронира действащия шампион.

Финалът при дамите също се очертава да е не по-малко интересен. По подобие на Рубльов, последните няколко месеца бяха доста трудни за Пегула. Именно в Канада, където тя спечели втората си и последна засега WTA 1000 титла, обаче американката напомни на себе си и ще се опита да затвърди силната си седмица с трофей.

Аманда Анисимова пък най-после изглежда готова да оползотвори безспорно огромния си тенис потенциал. Бившата номер 21 елиминира елитни имена като Дария Касаткина, Анна Калинская, втората поставена Арина Сабаленка и Ема Наваро, с което заслужено се класира за първия си финал на турнир от такава категория и ще се опита да победи поредното топ име в лицето на световната номер 6.

Програмата за турнира в Монреал 

Court Central (начало: не преди 02:30)

1. Андрей Рубльов - Алексей Попирин

Програмата за турнира в Торонто

Centre Court (начало: 01:00)

1. Джесика Пегула - Аманда Анисимова 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време за финали: Ето кога ще започнат битките за трофеите в Монреал и Торонто (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | алексей попирин | аманда анисимов | андрей рубльов | джесика пегула | монреал | програма | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook