Време за финали: Става ясно името на олимпийската шампионка и на бронзовия медалист при мъжете

от в 00:00 на 03.08.2024
Елеонора Александрова

Краят на тенис турнира в Париж наближава. Мачовете за медалите започнаха от вчера, а днешният ден ще е още по-важен, тъй като ни предстои да разберем коя ще е шампионката на сингъл при дамите, кой измежду Лоренцо Музети и Феликс Оже-Алиасим ще се окичи с бронзовия медал и как ще изглежда топ 3 на двойките при мъжете.

Световната номер 7 Кинуен Женг и полуфиналистката от последното издание на Уимбълдън Дона Векич бяха двете най-добри тенисистки тази седмица и заслужено ще се борят за най-голямото олимпийско отличие. По пътя си към големия финал Женг трябваше да победи Сара Ерани, Аранча Рус, Емма Наваро, Анджелик Кербер (за която това бе последният ѝ турнир) и световната номер 1 Ига Швьонтек, докато препятствията пред Векич бяха Лучия Брондзети, Бианка Андрееску, втората поставена Коко Гоф, Марта Костюк и Ана Каролина Шмиедлова. Това ще е трета среща помежду им, като и двете имат по една победа в предишните им два мача.

Лоренцо Музети и Феликс Оже-Алиасим загубиха техните полуфинални двубои, но те все още имат възможността да спечелят медал. Италианецът направи впечатляващ рейд, елиминирайки Гаел Монфис, Мариано Навоне, Тейлър Фриц (в повторение на четвъртфинала на Уимбълдън) и действащия олимпийски шампион Александър Зверев, но отстъпи на Новак Джокович. Канадецът, от своя страна, победи Маркос Гирон, Максимилиан Мартерер и двама топ 10 представители поред - Даниил Медведев и Каспър Рууд, ала третият път не му донесе късмет, тъй като загуби от Карлос Алкарас. Досега Музети и Оже-Алиасим са се срещали общо пет пъти, като канадецът води с 3:2 победи.

При двойките ще разберем кои ще са медалистите при мъжете, като малкият и големият финал ще се проведат в един и същ ден.

Програмата за Ден 7 на Олимпийските игри (начало: 13:00)

Court Philippe-Chatrier (начало: 13:00)

1. Матю Ебдън и Джон Пийрс - Остин Крайчек и Раджев Рам 

2. Тейлър Фриц и Томи Пол - Томаш Махач и Адам Павласек 

3. Кинуен Женг - Дона Векич (ще започне не по-рано от 16:30 часа)

4. Лоренцо Музети - Феликс Оже-Алиасим (ще започне не по-рано от 18:00 часа)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време за финали: Става ясно името на олимпийската шампионка и на бронзовия медалист при мъжете Елеонора Александрова
Теми:  
дона векич | кинуен женг | лоренцо музети | олимпийски игри | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook