Време за рестарт: Швьонтек ще работи с треньора, който Осака уволни за сметка на Муратоглу

от в 11:29 на 17.10.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек обяви името на новия си треньор. Припомняме ви, че световната номер 1 се раздели с дългогодишния си ментор, Томаш Викторовски, след като не беше достигнала до финала на нито една надпревара от Ролан Гарос насам, а изглежда здравословното състояние на Швьонтек също не е блестящо, след като тя не взе участие в нито един турнир от азиатското турне.

Новата фигура, която ще се опита да помогне на полякинята за развитието ѝ през предстоящите ѝ години се казва Вим Фисет. Белгийският специалист е един от най-успешните в тази област, тъй като е тренирал звезди в WTA тура, като  Ким Клайстърс, Петра Квитова, Виктория Азаренка, Анджелик Кербер, Симона Халеп, Кинуен Женг и Наоми Осака, като е печелил общо 6 титли от Шлема с 3 различни състезателки, а с още две от тях е достигал поне до финал.

5-кратната "мейджър" шампионка обяви новината в социалните си мрежи и изглежда доста ентусиазирана от бъдещата си съвместна работа с 44-годишния треньор, който през миналия месец беше освободен от Осака за сметка на Патрик Муратоглу.

"Имам новини за вас. Споделям ги днес, тъй като съм развълнувана и мотивирана да започна нова глава от моята кариера. С радост обявявам, че Вим Фисет се присъединява към екипа ми. Както знаете, сета се подготвям за WTA Финалите, но решенията, които взимам са за в дългосрочен план. Много пъти съм казвала, че кариерата ми не е спринт, а маратон.

Нямам търпение да започне съвместната си работа с Вим. Прилича на човек, който приема професията си насериозно, с добър поглед върху нещата е, както и с голям опит сред най-добрите в тениса. Важно е да се опознаем по-добре и започваме добре, така че нямам търпение да се състезавам отново в Тура." - допълни Швьонтек.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време за рестарт: Швьонтек ще работи с треньора, който Осака уволни за сметка на Муратоглу Елеонора Александрова
Теми:  
wta | вим фисет | ига швьонтек | новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook