Време за завръщане: Григор излиза рано в събота сутрин на корта в Шанхай (програма)

от в 10:54 на 04.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе утре за своя първи официален мач в ATP Тура от 1/4-финалите на US Open насам, когато точно преди месец се контузи в сблъсъка си срещу Франсис Тиафо.

Впоследствие българинът изигра демонстративен мач с Новак Джокович в София и се включи в отборната надпревара Laver Cup, където постигна страхотна победа за еворпейската селекция в мача си Алехандро Табийо, но за съжаление старата травма отново се обади и първата ни ракета не беше в състояние да играе в Пекин.

Изглежда обаче вече физическото състояние на Григор е близо до оптималното, като той тренира на максимални обороти през последните няколко дни в Шанхай и в съботната сутрин ще може да се тества с двубой срещу белгиеца Зизу Бергс.

Световният номер 73 е в страхотен подем от началото на сезона, прогресирайки с над 50 позиции в световната ранглиста и вчера надви Жижен Жанг, за да запише дебютната си победа в основната схема на турнир от сериите "Мастърс".

Досега Димитров и Бергс са се изправяли веднъж един срещу друг, което се случи в третия кръг на тазгодишния Ролан Гарос, когато нашият сънародник надделя с 3:1 сета в тежка 4-часова битка, която се разигра в продължения на цели 3 дни, а причината се криеше в ужасяващите атмосферни условия в Париж

Двубоят между световния номер 10 и белгиеца е поставен под номер две в програмата на корт Grandstand 2 и ще стартира някъде след 09:00 часа българско време, а вие ще можете да го проследите в реално време чрез линковете на нашия сайт.

Програмата за събота на корт Grandstand 2 (начало не преди 07:30 часа)

1. Александър Шевченко - Франсиско Серундоло 

2. Григор Димитров - Зизу Бергс

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Време за завръщане: Григор излиза рано в събота сутрин на корта в Шанхай (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | зизу бергс | програма | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook