Времето се оказа недостатъчно: Мъри се оттегли окончателно от последния си Уимбълдън

от в 13:01 на 02.07.2024
Калоян Соколов

Анди Мъри няма да може да излезе за двубоя си на сингъл от тазгодишния Уимбълдън. 2-кратният шампион получи травма в областта на гърба и трябваше да се оттегли в мача си от втория кръг на турнира в Куинс, след което сподели, че за пръв път изпитва толкова остра болка в тази зона. Всичко това принуди сър Анди да премине през операция, а още тогава медиите започнаха да пишат, че той няма да може да се сбогува с публиката в Лондон, тъй като щеше да има само една седмица за възстановяване.

Бившият номер едно обаче отрече тази информация и заяви как има пълното право да изчака до последната възможна секунда, за да участва на последния си Уимбълдън. Изглежда все пак времето пред Мъри се оказа твърде недостатъчно и той ще бъде заменен в основната схема от "щастливия губещ" Давид Гофен, а сега пред британеца стои мисията след няколко дни да бъде в достатъчно добре състояние, за да все пак стъпи на "свещената трева" още веднъж, партнирайки си на двойки със своя брат Джейми.

Отказванията продължават да валят и в схемата при дамите, където вчера Арина Сабаленка обяви оттеглянето си от турнира, а преди няколко часа беларуския тенис понесе нов удар, след като бившата номер едно Виктория Азаренка също обяви, че няма да може да вземе участие на третата "мейджър" надпревара през сезона, a причината е контузия в рамото, която от месеци насам тормози 2-кратната шампионка от Аустрелиън Оупън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Времето се оказа недостатъчно: Мъри се оттегли окончателно от последния си Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | анди мъри | виктория азаренка | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook