Все едно не е спирал: Джокович се завърна на корта с разгромен успех над 1/4-финалист от РГ

от в 00:03 на 02.11.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович реши да си вземе почивка от турнирни участия, след като завоюва своята рекордна 24-та титла от Големия шлем. Единственото изключение за световния номер едно беше свързано с неговото пътуване до Валенсия, което се състоя веднага след триумфа му в Ню Йорк. Там Ноле спечели един мач на сингъл за отбора на Сърбия и така спомогна за класирането на своятa страна във финалите на Купа "Дейвис".

Впоследствие балканецът се отдаде на заслужена почивка и пропусна цялото азиатско турне, като се очакваше той да се завърна за сезона на закрити кортове, атакувайки рекордна седма титла от финалите на ATP, с която да изпревари Роджър Федерер и да се настани на върха по този показател.

Така Джокович реши да направи своето завръщане за Мастърса в Париж, където през миналия сезон беше надигран във финала от Холгер Руне, а топ поставения изобщо не даде признаци, че е отсъствал за месец и половина от Тура, надигравайки Томас Мартин Ечевери, който бележи страхотен прогрес в хода на сезона и идолизира сърбина през целия си живот, като винаги е отбелязвал колко точки в ранглистата го делят от него.

6-кратният шампион обаче нямаше намерение да прави подаръци на своя огромен почитател и го надигра в последователни сетове за втори път през настоящата година - 6:3 6:2. По този начин световният номер едно си осигури място в осминафиналите, в които ще премери сили с нидерландеца Талон Грийхспор, от когото никога досега не е губил.

Началото беше много оптимистично за 1/4-финалиста от Ролан Гарос, който с лекота печелеше своите подавания и изцяло неутрализираше ретурите на именития си съперник. Сърбинът пък имаше нужда от известно време, за да намери оптималния си ритъм и нещата станаха много сложни за южноамериканеца, щом това се случи. Фаворитът покриваше корта с огромна лекота и непрекъснато принуждаваше Ечевери да прави допълнителни удари. В крайна сметка непоставеният тенисист се пропука в осмия гейм и скоро откриващата част беше в актива на 24-кратния "мейджър" носител.

Оттам насетне събитията започнаха да се развиват светкавично бързо в полза на водача в световната ранглиста, докато световният номер 31 позагуби първоначалния си устрем и изоставаше в почти всяко едно разиграване. Логичното се случи, защото Джокович направи втори пореден брейк в подаването на аржентинеца, като много скоро удвои своя аванс и сложи точка на спорта след 1 час и 24 минути престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все едно не е спирал: Джокович се завърна на корта с разгромен успех над 1/4-финалист от РГ Калоян Соколов
Теми:  
atp | мастърс в париж | новак джокович | Обзори | томас мартин ечевери

Коментари





Следвайте ни в Facebook