Все едно не е спирал: Кирьос се завърна след 14 месеца с разгромен успех над Рууд в UTS!

от в 08:39 на 23.08.2024
Калоян Соколов

Един мач - точно толкова беше изиграл Ник Кирьос през последните 2 години. Австралиецът изглеждаше във формата на живота си през 2022-ра, когато достигна до финала на Уимбълдън и 1/4-финалите на US Open, но оттогава насам имаше сериозни проблеми с коляното, а впоследствие с китката на играещата си ръка, което доведе до серия от операции и в един момент не се знаеше дали някога ще го видим обратно на корта.

"Крал Кирьос" обаче се завърна и изглежда в плашещо добра форма. Някогашният номер 13 избра този прякор за себе си, тъй като това е задължително условие в демонстративните надпревари на UTS, които Патрик Муратолгу организира от 2020-та година насам. Този път шоуто е в Ню Йорк, а Кирьос демонстрира с играта си, че щеше да е сериозна заплаха за участващите на US Open, ако беше решил да се включи в надпреварата.

Австралиецът въобще не изглеждаше смутен, че правилата му наложиха да играе само с един сервис и показа, че има още множество трикове в ръкава си. 7-кратният ATP шампион беше абсолютно безкомпромисен срещу представителя на топ 10, Каспър Рууд, надигравайки го с 3:0 части - 17-8 21-9 15-11, като така се класира за полуфиналите, където го очаква среща с Александър Бублик, който отстрани Стефанос Циципас.

Ник даде сериозна заявка от самото начало, атакувайки безмилостно всеки един по-къс начален удар на Рууд, като плоските му удари неизменно намираха линиите и можеше да се насладим на сериозно количество неспасяеми бекхенд прави от неговата ракета. Бившият финалист от Уимбълдън демонстрираше познатата си вариация и беше безпощаден при излизанията си към мрежата, а самият негов опонент призна как няма какво да направи срещу съперник играещ на подобно равнище.

"Изобщо не очаквах да играя толкова добре. Невероятно е да дойда тук и да покажа подобно високо ниво срещу един от най-добрите в света. Нека видим дали мога да го направя в поредица от мачове. Може да се каже, че съм изненадан, но същевременно и не съм, защото от дълго време насам работя изключително здраво всеки един ден, за да направя това завръщане.

Определено е емоционално, имайки предвид, че от 14 месеца не се бях състезавал. Не знаех дали отново някога ще играя, имайки се предвид състоянието на китката ми. Днес обаче беше един добър тест за мен и го взех по най-убедителния възможен начин" - сподели австралиецът, който тази вечер ще срещне друга от лудите глави на ATP Тура, а ако надиграе Бублик, то в същата вечер ще се изправи в големия финал срещу един измежду Алекс Де Минор и Гаел Монфис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Все едно не е спирал: Кирьос се завърна след 14 месеца с разгромен успех над Рууд в UTS! Калоян Соколов
Теми:  
atp | uts | любопитно | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook