Все още непобеден през 2022-ра: Надал се завърна ударно в Акапулко!

от в 06:10 на 23.02.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал си взе заслужена почивка от тениса, след като триумфира с титлата на Аустрелиън Оупън и отсъстваше близо месец от кортовете, но днес Матадора нагледно показа как е съхранил изцяло отличната си форма от началото на сезона и стартира с рутинен успех на турнира в Акапулко - 6:3 6:2. Испанецът се изправи срещу "щастливия губещ" Денис Кудла, който нямаше никакви аргументи в хода на двубоя и така Рафа продължава да е непобеден през 2022-ра, а в следващия кръг му предстои да премери сили с отстранилия Григор Димитров състезател, а именно Стефан Козлов.

Надал започна на високи обороти от самото начало и веднага се сдоби с шанс за пробив, само че неговият опонент не се поддаде на напрежението и бързо заличи опасността. Четвъртият поставен продължи да е по-активният играч на корта, правейки сериозен брой завършващи удари от форхенд и агресивната му настройка беше подобаващо възнаградена, защото бившият шампион се откъсна с пробив напред с 3:1 гейма и оттам насетне не позволи да се стигне до никакви изненади, с което си гарантира спечелването на откриващия сет.

Втората част се разви по сходен начин, тъй като американецът оказваше известна съпротива в дебютните минути, но впоследствие нещата минаваха изцяло под контрола на ибериеца, чиято доминация го отведе до спечелването на пет от последните шест гейма в срещата и резонно 21-кратният шампион от Шлема се поздрави със заслужено място в осминафиналите на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Все още непобеден през 2022-ра: Надал се завърна ударно в Акапулко! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | денис кудла | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook