Все още непобеден през сезона: Надал пречупи Кирьос в спиращ дъха спектакъл!

от в 03:06 на 18.03.2022
Владислав Риждов

Най-чаканият сблъсък от програмата на четвъртфиналите в Индиън Уелс не разочарова, след като Рафаел Надал и Ник Кирьос изнесоха истински тенис спектакъл, продължил близо три часа. Двамата стари познайници демонстрираха висококачествен тенис в хода на целия сблъсък, но в края Надал се оказа с по-здрави нерви и триумфира след 7:6(0) 5:7 6:4, за да намери място в топ 4 в Калифорния. 

Зрелището между двамата не разочарова още от първата минута. Надал откри сметката си с безпроблемен сервис гейм, а Кирьос предложи от същото в дебютното си подаване. Австралиецът излъчваше сериозно самочувствие в началните минути и веднага вкара в действие мощния си форхенд, който му помогна да пречупи испанеца и така първият пробив стана факт още в третия гейм. Колебливите изяви на 21-кратния шампион от Шлема продължиха, но той успя да запази изоставането си от само един брейк.

От другата страна на мрежата, Ник бе под пара щом застанеше на линията за сервис и с безпощадните си начални удари се доближи на само гейм от това да поведе в общия резултат. Сервирайки при 5:3 Кирьос бе на две точки от успеха, само че борешият се докрай Надал намери път обратно и възстанови равенството в последния възможен момент. Така последва тайбрек, в който интригата отсъстваше, след като световният номер 4 се сдоби с аванс от двоен минипробив за отрицателно време, а скоро след това преднината му се увеличи до 6:0. Точката на спора в този едночасов сет бе сложена по драматичен начин, след като австралиецът първо счупи ракетата си, след което отправи реплика към фен в трибуните, което му донесе наказателна точка и така Матадора се доближи на крачка от 1/2-финалите.

Колоритният канберец не позволи разочарованието от загубата на първата част да вземе връх в представянето му и продължи да действа със завидна увереност, поставяйки в догонваща позиция Надал след всеки свой гейм. Непобеденият до момента през сезона ибериец също демонстрира чудесна игра и паритетът оставаше непроменен. Двамата преминаваха с лекота през собствените си подавания и бе съвсем закономерно да видим нов тайбрек, който да реши изхода от сета. Сервирайки при пасив от 5:6 обаче, Надал изигра един от най-лошите си геймове в хода на мача и бе наказан моментално от съперника си, който отмъкна частта и вкара шоуто в решителен сет.

Подемът на 26-годишния състезател бе виден и в началото на решаващата част, когато той бе на път рано да вземе лидерството, но Надал се отърси от грешките си и задържа подаването си. Впоследствие опитният испанец на своя ред имаше шансове да се откъсне в резултата, но Ник изстреля няколко неспасяеми сервиса, които левичарят само можеше да изгледа. Равенството се запази до 3:3, след което последва слаб сервис гейм за Кирьос, изпълнен с поредица от грешни решения, който завърши с двойна грешка и по този начин четвъртият в схемата си открехна вратичката към триумфа. Надал затвърди извоюваното си предимство и поведе с 5:3, до края австралиецът все пак остана до известна степен в борбата, но в последния си сервис гейм манакирецът бе повече от убедителен, ликувайки с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все още непобеден през сезона: Надал пречупи Кирьос в спиращ дъха спектакъл! Владислав Риждов
Теми:  
индиън уелс | Ник Кирьос | обзор | рафаел надал | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook