Все по-уверен на червено: Медведев изкова обрат над клей специалист и е 1/8-финалист в Рим

от в 18:00 на 15.05.2023
Мирела Николова

За никого не е тайна, че Даниил Медведев има меко казано обтегната връзка с червената настилка, но през настоящия клей сезон руснакът успява да градира в резултатите си на червено и след като през вчерашния ден постигна своята едва първа победа на Мастърса в Рим, днес той я затвърди с обрат над световния №38 Бернабе Сапата Мирайес. Третият в схемата се нуждаеше от час и 54 минути, за да сломи съпротивата на испанския представител и да оформи крайното 3:6 6:1 6:3, с което се класира за осминафиналната фаза на състезанието. Там пък го очаква сблъсък срещу победителя от двубоя между 19-ия поставен Александър Зверев и американеца Джей Джей Улф.

Испанецът постави ударно начало на срещата, като не пропускаше възможност да накаже плитките удари на своя противник и да повиши темпото в разиграванията. Това неминуемо водеше до пропуск от страна на световния №3, който същевременно бе неубедителен на собствен начален удар и не след дълго изостана с два пробива и 1:5. Макар Медведев да успя да стопи пасива си, връщайки един от брейковете, то това далеч не повлия на развръзката на откриващия сет, който в крайна сметка отиде в актива на Сапата Мирайес.

Още в първите минути на втората част обаче руснакът стабилизира представянето си и все по-често започна да заема офанзивна позиция в разиграванията, повечето от които вече протичаха под неговата диктовка. Това доведе до пълна промяна в съотношението на силите и след като вече инициативата бе изцяло в полза на Медведев, съвсем скоро именно той реализира два пробива и вкара двубоя в трети решителен сет.

Във финалната част преимуществото отново бе на страната на по-високоранкирания тенисист, който в характерния си стил опитваше да удължава максимално разиграванията, дочаквайки неточност от непоставения си опонент. Носителят на титла от Шлема пропусна три брейкбола в петия гейм, но още в следващото подаване на противника си успя да постигне своята цел и да осъществи пробив за 4:3. Оттам насетне фаворитът не срещна никакви затруднения на собствен начален удар и скоропостижно сложи точка на мача в своя полза.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все по-уверен на червено: Медведев изкова обрат над клей специалист и е 1/8-финалист в Рим Мирела Николова
Теми:  
atp | бернабе сапата мирайес | даниил медведев | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook