Все така вдъхновена: Свитолина надви екзекуторката на Томова въпреки трагедията в Украйна

от в 17:11 на 08.07.2024
Елеонора Александрова

Елина Свитолина изглежда все още е толкова вдъхновена от представянето на Григор Димитров от мача му с нейния съпруг, което призна, че и е дало допълнителни сили да отстрани миналогодишната финалистка Онс Жабер в третия кръг. Ветеранката се класира за втория си пореден четвъртфинал на Уимбълдън. Първата ракета на Украйна разгроми тенисистката, победила Виктория Томова, Синю Уанг, с 6:2 6:1 за едва 56 минути игрово време, записвайки впечатляващите 8 аса, и оформи сблъсък с бившата шампионка Елена Рибакина, която победи в спора за бронза в Токио преди 3 години.

Китайката изглеждаше готова да се противопостави на фаворитката, ала бившата номер 3 постепенно започваше да утвърждава ролята си в срещата, а след 2:1 миналогодишната полуфиналистка бе безкомпромисна срещу азиатката и губейки едва един гейм до края, поведе с 6:2.

Играта на Уанг се разпадна изцяло във втората част. Световната номер 42 ставаше все по-пасивна в разиграванията, за разлика от Свитолина, която не губеше фокус в нито един момент. Така украинката загуби само един гейм в хода на целия сет и се затвърди ролята си на една от скритите фаворитки на надпреварата.

 Интересна подробност е, че Свитолина излезе с черна лента, след като днес в Киев имаше имаше масирана руска атака на най-голямата детска болница в украинката столица, а този акт е довел до поне 31 жертви и още над 100 ранени.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Все така вдъхновена: Свитолина надви екзекуторката на Томова въпреки трагедията в Украйна Елеонора Александрова
Теми:  
wta | елина свитолина | Обзори | синю уанг | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook