Всеки има право на мнение: Синер коментира атаките на Кирьос, а той заяви, че няма да мълчи

от в 21:57 на 30.08.2024
Калоян Соколов

Яник Синер призна, че няма да се чувства комфортно, ако бъде интервюиран от Ник Кирьос на US Open. Австралиецът в момента се изявява в ролята на тенис журналист за медийния гигант ESPN и е най-сериозният критик на решението световния номер едно да не бъде санкциониран по никакъв начин, след като стана ясно, че през месец март е дал две положителни допинг проби за забраненото вещество костебол.

Кирьос не спря да дава примери с други играчи в същата ситуация, които са били наказвани и настояваше Синер да бъде изваден от тениса за две години, като изцяло отказваше да повярва на италианеца и неговата версия как бившият му физиотерапевт е използвал спрей със забраненото вещество и впоследствие неволно го е "заразил", докато го масажира.

"Не искам да отговарям на думите му. Всеки е свободен да изкаже своето мнение и нямам проблем с това. Определено ще бъде едно по-различно преживяване, ако се случи, но не знам какво точно да ви кажа сега, защото не искам да предизвиквам някакви сериозни реакции към този момент в медийното пространство.

Аз съм спокоен човек и забравям бързо. Нещата са такива, кавквито са. Вече казах, че всеки има правото да изразява свободно мислите си" - заяви Синер на своята пресконференция след вчерашната си победа във втория кръг над Алекс Микелсен.

"Като атлети, ние се стремим да използваме нашите платформи по такъв начин, че всичко да бъде честно и равностойно. Това е всичко, което направих. Някои играчи са ядосани. Наясно съм, че Синер е страхотен тенисист и едно от основните лица на нашия спорт, но ако очаквате да си мълча, то това просто няма как да се случи" - отвърна Кирьос с коментар под видеото с въпросното изказване на тазгодишния шампион от Аустрелиън Оупън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Всеки има право на мнение: Синер коментира атаките на Кирьос, а той заяви, че няма да мълчи Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook