"Всичко хубаво има своя край": Играч, побеждавал Федерер на Шлем, се отказва от тениса

от в 13:14 на 09.11.2023
Калоян Соколов

Джон Милман обяви своето предстоящо отказване от тениса. Бившият номер 33 обяви, че е решил да окачи ракетата на стената, след като изиграе турнирите на родна земя в началото на 2023-та. Австралиецът ще остана в паметта на феновете със своята изключителна борбеност и почти безгрешна игра от основната линия, което го правеше много труден съперник за преодоляване.

Тази теза би могла веднага да бъде потвърдена от самия Роджър Федерер, който Милман надигра в 1/8-финалите на US Open през 2018-та, а впоследствие можеше да спре Маестрото и на Аустрелиън Оупън през 2020-та, само че швейцарецът навакса пасив от 4:8 точки в супер тайбрека на петия сет.

Именно достигането до 1/4-финалите на US Open е най-сериозното постижение в кариерата на 34-годишния тенисист, а той също така може да се похвали със завоюването на ATP трофея в Астана, както и победи над играчи от ранга на Феликс Оже-Алиасим, Доминик Тийм и вече споменатия Роджър Федерер.

"Всичко хубаво има своя край. След предстоящото австралийско лято ще се оттегля от професионалния тенис. Изключително съм благодарен за невероятната подкрепата, която имах през цялата си кариера. Беше вълнуващо пътуване, изживявайки мечта, която имах като дете❤️". - написа настоящият номер 400 в социалните медии.

Така бившият 1/4-финалист в София ще вземе участие на United Cup и Аустрелиън Оупън догодина, след което ще се сбогува с любимия си спорт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Всичко хубаво има своя край": Играч, побеждавал Федерер на Шлем, се отказва от тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон милман | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook