Всичко, което трябва да знаем за здравните протоколи на Ролан Гарос 2020

от в 15:41 на 26.09.2020
Анисия Стоева

След месеци, прекарани в съмнения и адаптация към така нареченото ,,ново нормално", квалификационната фаза на Ролан Гарос вече е в ход! Двубоите от основната схема започват в неделя-27 септември, като звездите от световния елит пристигат във френската столица, спазвайки всички наложени мерки и ораничения.

Някои от играчите вече изпитаха ,,балон" ефекта още на Откритото първенство на Щатите. Въпреки това обаче, има състезатели, за които това е изцяло ново преживяване и още се опитват да се приспособят към новата ситуация.

Както видяхме по време на US Open, а и на турнирите от клей сезона, ябълката на раздора са големите различия между протоколите за безопасност на турнирите. Въпреки това, организаторите на Ролан Гарос са се погрижили да изготвят такъв, целящ да не допуска вируса да навлезе в ,,балона".

Настаняване на играчите, хората от отбора, персонала

Носенето на маски, с изключение по време на мачовете, редовното хигиенизиране на турнирните зони и социалното дистанциране не подлежат на обсъждане.

US Open позволиха на играчите да отсядат в места извън ,,балона", докато организаторите на Ролан Гарос са осигурили два хотела за абсолютно всички състезатели. Също така играчите нямат право да напускат пределите на хотела и стадиона.

Тестове

Тенисистите и отборите им се тестват, когато пристигнат, и се самоизолират докато не получат резултатите. След 72 часа се повтаря същата процедура, като след това се правят тестове на всеки пет дни. Треньорите са задължени да носят маски и по време на тренировките на играчите.

Достъп за играчите

Създадени са две отделни зони за състезателите. Те, заедно с антуража си, имат достъп до стадиона само в дните, когато играят официални мачове. В останалите дни могат да посещават само тренировъчния център, а пресконференциите ще се случват онлайн.

Достъп за феновете и лимит на зрителите

В началото бяха позволени по 11 500 зрители на ден, разделени на трите главни корта - ,,Филип Шатрие", ,,Сюзан Ленгле" и ,,Симон Матийо", но след това бяха редуцирани до 5000.

Финално обаче организаторите прецениха, че могат да си позволят да допуснат само 1000 привърженици дневно, като това се отнася за всичките 16 корта. Всички зрители над 11-годишна възраст задължително трябва да носят маски.

Отстраняване на играчи

Правилата на тазгодишното първенство гласят, че ако играч е бил в контакт с човек, дал положителна проба, то той ще бъде моментално отстранен. Само един позитивен тест на играч, треньор или друг човек от екипа е достатъчен мотив за отстраняването на тенисиста от основната схема.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Всичко, което трябва да знаем за здравните протоколи на Ролан Гарос 2020 Анисия Стоева
Теми:  
ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook