"Всъщност загубих мача": Неинформиран журналист поздрави Бадоса за "победата" на Уимбълдън

от в 17:58 на 07.07.2023
Калоян Соколов

Паула Бадоса отсъстваше от кортовете през последните близо 2 месеца и сама сподели, че надали ще е готова за Уимбълдън, но бившата номер две съумя да изненада приятно дори самата себе си и се завърна точно навреме за началото на турнира, където дори съумя да спечели убедително двубоя си от откриващия кръг срещу Алисън Риск. Днес обаче испанката отново беше споходена от старата си контузия в областта на гърба и беше принудена да се откаже, изоставайки с 2:6 0:1 от Марта Костюк. 

Изглежда обаче някои от журналистите в залата за пресконференции дори не си бяха направили труда да проверят резултата и това доведе до изключително неловка ситуация:

Журналист: Поздравления за победата!

Бадоса: Аз загубих.

Журналист: Пропусна някои двубои заради контузия. Можеш ли да ни кажеш повече за физическото си състояние и нивото ти на увереност?

Бадоса: За твое сведение, то загубих мача, а не го спечелих.

Любопитното е, че представителят на медиите по никакъв начин не се смути от своята грешка и повтори веднага своя въпрос, но Бадоса показа завидно самообладание и разкри, че очевидно не се чувства по най-добрия възможен начин, щом е решила да се откаже от надпреварата.

Припомняме ви, че преди няколко дни се стигна до друг подобен гаф, след като Азаренка беше запитана какво е мястото на Уимбълдън в руския културен живот, като 2-кратната шампионка от Шлема далеч не беше толкова обрана и не се поколеба да изрази раздразнението си от това, че въпросният журналист не знаеше, че всъщност тя е родом от Беларус.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Всъщност загубих мача": Неинформиран журналист поздрави Бадоса за "победата" на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | паула бадоса | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook