Втора загуба за деня: Григор остана бледа сянка на себе си и Рубльов поведе "Орлите" към обрат

от в 19:32 на 21.12.2023
Мартин Петков

Григор Димитров не впечатли в мача си сингъл на надпреварата с демонстративен характер World Tennis League, като пропусна да увеличи преднината на отбора на "Каните". Най-добрият български тенисист трябваше да се изправи срещу намиращия се в страхотна форма Андрей Рубльов от тима на "Орлите", което до голяма степен не позволи на първата ни ракета да разкрие пълния си потенциал в повторението на полуфинала от Мастърса в Шанхай и крайният успех, подобно на сблъсъка в китайския град, бе в полза на по-високоранкирания играч - 6:3.

По този начин Димитров записа второ поражение през днешния ден, след като по-рано загуби и в мача на двойки, и авансът в общия резултат за отбора на "Каните" вече е сведен до минимум - 21:20 точки, а в следващите минути предстои на корта да излязат Арина Сабаленка и Мира Андреева, които ще определят победителя в съревнованието между двата състава.

Стартът на двубоя не протече особено положително за нашия сънародник, след като световният номер 5 още от първото разиграване зададе високо летвата на игра и търсеше непременното реализиране на печеливш удар. Огромната агресия в действията на Рубльов и страхотните му рефлекси на посрещане, допринесли за пласирането на фундаментален ретур уинър, пък работеха единствено в ущърб на Гришо, който в даден момент остана безмълвен пред атаките на съперника и предаде подаването си в неговия актив.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втора загуба за деня: Григор остана бледа сянка на себе си и Рубльов поведе "Орлите" към обрат Мартин Петков
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook