Втората поставена е аут: Бадоса "върза геврек" и изхвърли финалистката от US Open в Пекин!

от в 10:47 на 01.10.2024
Елеонора Александрова

Паула Бадоса е втората 1/4 финалистка на WTA 1000 надпреварата в Пекин! Бившата номер 2 напомня все повече за най-добрата си форма, като днес разгроми финалистката от US Оупън и световна номер 3 - Джесика Пегула.

Испанката никога досега не беше побеждавала втората поставена, но днес я надигра с разгромното  6:4 6:0 за едва 64 минути игрово време и в битка за полуфиналите тя ще се изправи срещу представителката на домакините Шуай Жанг, която допреди тази седмица беше в серия от 24 поредни загуби.

Началото на двубоя изобщо не предвещаваше подобна развръзка, тъй като световната номер 3 реализира пробив в самото начало, за да поведе с 2:1.

Испанката обаче беше далеч по-смелата от двете на корта и съумя да изравни резултата при 3:3. Последва тежък сервис гейм за 15-тата поставена, но тя се справи с трудното изпитание и поведе с 4:3, а след това проби в десетия гейм и така спечели откриващата част.

Пегула продължаваше да играе много под обичайното си ниво във втората част, а нейната съперничка беше на напълно другия полюс. Следващите минути се превърнаха в същинска наказателна акция от страна на Бадоса, която загуби едва 9 точки в хода на сета и "върза геврек" на именитата си съперничка, за да запише една от най-големите си победи този сезон!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Втората поставена е аут: Бадоса "върза геврек" и изхвърли финалистката от US Open в Пекин! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | джесика пегула | Обзори | паула бадоса | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook