Втората поставена при жените Халеп остава в турнира след страхотен обрат

от в 12:25 на 10.02.2021
Валери Андреев

След убедителния си старт в понеделник, днес Симона Халеп далеч не показа най-добрия си тенис, но все пак надделя в трисетов двубой над Айля Томлянович. Румънката срещна доста трудности, ала в крайна сметка с 4:6 6:4 7:5 се класира за следващия етап на турнира.

Подкрепяна от своя приятел Матео Беретини на трибуните, Томлянович показа страхотна игра през днешния ден. Със стабилен сервис и агресивна игра, Айля успя да окаже сериозна съпротива на своята опонентка, а двубоя беше на много високо освен игрово, то и тактическо, ниво. Силите на Айля обаче така и не стигнаха за сензация, като в основата на това беше трудностите ѝ да затвори срещата в ключовите ѝ моменти.

Халеп трудно намери своя ритъм в началото на двубоя и като цяло претърпя доста спадове, но след като успя на два пъти навакса пробив пасив във втория сет, след като бе загубила първия, бившата №1 успя да си върне паритета през частта, за да може в крайна сметка да надделее след 6:4 и да изравни и сетовете.

В решаващата част Айля отново имаше аванс, като тя дори поведе 5:2, ала устойчивостта на Халеп и трудностите в играта на австрлийката рязко промениха положението на корта и румънката успя да се върне в двубоя, а след 5 поредни гейма и да го затвори след обрат в своя полза срещата, като така и се класира за трети кръг на надпреварата, където ще се изправи Вероника Кудерметова.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Втората поставена при жените Халеп остава в турнира след страхотен обрат Валери Андреев
Теми:  
симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook