Втори българин намери място в полуфиналната фаза на Ролан Гарос днес!

от в 21:16 на 10.06.2021
Мирела Николова

Виктор Лилов, който е от български произход, но с американски паспорт, и партньорът му Петер Бенямин Привара намериха място сред най-добрите четири при тандемите на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция за младежи след двусетов успех над участващото с "уайлдкард" чешко-шведско дуо Монс Далберг и Адам Юрайда. Лилов и Привара затвориха двубоя в своя полза след 6:2 6:4 и така се класираха за полуфиналната фаза на Ролан Гарос.

Срещата стартира по най-добрия възможен начин за българина и неговия партньор, които реализираха пробив в първите два сервис гейма на опонентите си и се откъснаха със солиден аванс от 4:0. Те продължиха да бъдат непоколебими в изявите си от сервис линията до самия край на дебютната част, която скоропостижно успяха да прибавят на своята сметка.

Лилов и Привара пренесоха устрема си и в началото на втория сет, когато отново осъществиха ранен брейк, но допуснаха спад в представянето си в средата на частта и позволиха да се стигне до изравняване на геймовете - 3:3. Това обаче изобщо не повлия на мотивацията им и те побързаха да си върнат лидерството в резултата, реализирайки нов пробив, който се оказа достатъчен, за да се поздравят с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втори българин намери място в полуфиналната фаза на Ролан Гарос днес! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктор лилов | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook