Втори пореден 1/4-финал в Монте Карло: Фриц се справи с отстранилия Григор тенисист

от в 17:42 на 13.04.2023
Калоян Соколов

Иржи Лехечка, който спря Григор Димитров още във втория кръг на Мастърса в Монте Карло, днес бе напът да поднесе още една изненада в двубоя срещу световния №10 Тейлър Фриц, но американецът съумя да постигне обрат и да се класира за 1/4-финалната фаза. След като загуби първата част, поставеният тенисист пое пълен контрол върху събитията и след час и 44 минути оформи крайното 4:6 6:4 6:1. Така той си осигури място сред най-добрите осем в надпреварата, а в битка за класиране за полуфиналите ще се изправи срещу шампиона от последните две издание Стефанос Циципас.

Световният номер 10 измъкна откриващото си подаването като на магия, но това не му помогне да намери особено добър ритъм на игра и изненадваше с допускането на леки непредизвикани грешки от удобни позиции. Фриц категорично диктуваше разиграванията, но беше крайно неубедителен в завършващата фаза и даваше множество шансове на неговия опонент да го контрира, а младокът само това и чакаше, за да пробие в третия гейм. Американецът значително подобри изявите си от сервис линията в следващите минути, но това не му помогна да притисне особено Лехечка, който рядко изобщо губеше точки на свой начален удар и много скоро 21-годишният състезател се поздрави с успеха в откриващия сет.

Осмият поставен най-после започва да ни показва неговата позната офанзивна мощ и отмъкна съперниковото подаване за начало на втората част. Чехът далеч не се притесни от подема на по-високоранкирания играч и продължи да играе много солидно, изчаквайки спад от другата страна на мрежата. Такъв действително дойде, а Лехечка не чакаше втора покана и веднага възстанови паритета за 3:3. 

Бившият шампион от Индиън Уелс обаче покачи още повече оборотите и изглеждаше сякаш ще отвори дупка в корта, изпълнявайки редовно форхендите си с над 160 километра в час. 42-ият в света пък влезе за пръв път в продължителна серия от неточности, която му коства сета и всичко щеше да се реши в трета част.

Там Фриц стартира кошмарно и веднага беше изправен пред два брейкбола, но младокът пропусна елементарен минаващ удар и психологическото предимство премина трайно на страната на Фриц. Фаворитът веднага притисна непоставения тенисист и си осигури точка за пробив, след като пласира мълниеносен бекхенд по правата и много скоро имаше аванс от 2:0. Оттам насетне американецът напълно контролираше случващото се на корта и отпусна само един гейм на опонента си до края на двубоя, за да се класира за втория си пореден 1/4-финал в Монте Карло.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втори пореден 1/4-финал в Монте Карло: Фриц се справи с отстранилия Григор тенисист Калоян Соколов
Теми:  
atp | Иржи Лехечка | монте карло | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook