Втори пореден Чаланджър 1/4-финал: Донски върза "геврек" на играч с 300 места пред него!

от в 12:20 на 11.09.2024
Калоян Соколов

Александър Донски се класира за втория си пореден 1/4-финал на сингъл в Чаланджър Тура, като това отново се случи на клея в Добрич. Българинът беше изпаднал от топ 1000 в началото на лятото и изглеждаше, че ще се съсредоточи единствено върху изявите си в карето, но последните три турнирни участия са повече от обнадеждаващи за 26-годишния тенисист, който е на прага от завръщане сред първите 700.

Донски на старта постигна страхотен успех над 2-кратния Чаланджър финалист Клеман Табюр, който беше поставен под номер 8 в основната схема, а днес родният ни представител надви испанеца Макс Алкала Гури (световен номер 469), който се намира с повече от 300 места над него в световната ранглиста. Участващият с "уайлд кард" тенисист се наложи с крайното 6:0 5:7 6:3 за 2 часа и 16 минути игрово време, а в 1/4-финалите ще срещне един измежду четвъртия поставен Лиам Драксъл и нидерландеца Гай Ван Ауден.

Първият сет се превърна в същинска наказателна акция на Донски, който напълно доминираше от сервис линията, а също така вкарваше много агресивни и дълбоки ретури. Испанецът постоянно беше поставян под натиск и трудно печелеше точки, което позволи на българина да вземе аванс от 4:0 гейма. По-високоранкираният играч получи шанс да върне единия от пробивите си изоставане, но вместо това дори инкасира трети брейк и така Алекс спечели откриващата част с "геврек".

Във втората част имахме пълна промяна в съотношението на силите, тъй като този път Гури излезе напред с 4:0, но световният номер 798 нямаше намерение да се предава толкова лесно и дори изравни резултата за 5:5. Тогава последва оспорван гейм, след който Донски спокойно можеше да обърне нещата в своя полза, само че сервисът му се пропука в точно този момент и победителят щеше да бъде определен в решителен сет.

Там родният ни представител разгърна мощта на началния си удар и загуби само две точки на първото си подаване. Българинът изцяло контролираше разиграванията от дъното на корта и често матираше съперника си с къси топки, а също така показваше отлични рефелекси в близост до мрежата. Смелата игра на Донски беше възнаградена в 4-ия гейм, когато той проби за аванс от 3:1 и оттам насетне нашият национален състезател не погледна повече назад, за да запише една от ценните си победи в кариерата поединично.

 

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Втори пореден Чаланджър 1/4-финал: Донски върза "геврек" на играч с 300 места пред него! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | добрич | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook