Втори пореден финал: Перфектен Хачанов разгроми Де Минор и не му позволи да изпревари Григор

от в 20:38 на 26.10.2024
Елеонора Александрова

Карен Хачанов е вторият финалист на турнира във Виена. Руснакът сломи втория поставен Алекс Де Минор с 6:2 6:4 за 1 час и 31 минути игрово време и така ще има шанс да завоюва втора поредна титла и общо трета за сезона. Сребърният медалист от Токио беше загубил 5 от последните си 7 мача преди миналата седмица, но оттогава насам е в серия от 8 поредни победи, след като триумфира в Алмати и утре ще се опита да надвие Джак Дрейпър, за да грабне своя 8-и трофей в ATP Тура.

Новината е добре дошла за Григор Димитров, тъй като разликата между него и австриеца в годишната ранглиста остава 435 точки (сънародникът ни е 10-ти с 3150 пункта, докато Де Минор е 9-ти с 3555 и така българинът запазва шансове за калсиране на ATP финалите в Торино, а освен това Хачанов спря Де Минор от това да измести първата ни ракета от 9-тата позиция в актуалната световна ранглиста.

Хачанов доминираше ище от оървата точка, превръщайки се в истинска стена от дъното на корта, а неубедителното сервиране на австралиеца улесни допълнително руснака в задачата му да реализира пробив в първия гейм. Непоставеният тенисист продължаваше да играе на много високо ниво, което дори му позволи да удвои аванса си в седмия гейм, за да направи резултата 5:2, а след това последва нулев сервис гейм, който сложи точка на спора в откриващия сет.

Хачанов играеше дори още по-добре в началото на втората част и заслужено завоюва 4 последователни гейма за аванс от 5:2. В този момент представителят на топ 10 за пореден път показа силен характер и съумя да намали изоставането си до 4:5, ала това не бе достатъчно за него и Хачанов заслужено се класира за втория си пореден ATP финал!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Втори пореден финал: Перфектен Хачанов разгроми Де Минор и не му позволи да изпревари Григор Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | виена | карен хачанов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook